Pedagogisch advies en interim ondersteuning voor de kinderopvang die groot wil zijn in kwaliteit

Foto van Anouk die de camera aankijkt en lacht

Je bent klaar met het plakken van pleisters en blussen van brandjes

Je zou graag weer meer focussen om waar het echt om gaat: de medewerkers en de kinderen. Ik sla voor jou de brug tussen management en werkvloer.

Met mijn ervaring als pedagoog, interim manager en beleids- en implementatie medewerker zoek ik altijd naar hoe je van wat je moét als organisatie (van de inspectie) de stap kan maken naar een mensgerichte, duurzame en praktische aanpak voor op de werkvloer. Wat kán je als wergever en wat heeft je medewerker nodig?

Samen bouwen we aan een stevige pedagogische basis voor jouw organisatie

Door middel van kortdurende trajecten op maat, help ik je de basis op orde te hebben. Waardoor medewerkers bezig kunnen zijn met waar ze van houden en er naast kinderopvang ook echt een bijdrage kan worden geleverd aan kindontwikkeling.

Samen bouwen aan een echte pedagogische basis waarin medewerkers, ouders, maar vooral de kinderen zich weer echt gezien en gehoord voelen en er geen vrees meer hoeft te zijn voor de GGD. En door en met optimale werkomstandigheden onderscheid je je ook nog eens van de concurrent!

Voor ieder vraagstuk kijk ik naar een passende en duurzame oplossing

Omdat ik niet geloof in one-size-fits all en dat iedereen een aanpak verdient die bij de situatie, organisatie en medewerkers passen heb ik geen vaste pakketten.

We bespreken daarom vooraf wat jullie wensen zijn en wat ik voor jullie kan betekenen. Ik kijk verder dan de huidige struggles en geef duurzaam en advies op maat. Passend bij jouw organisatie, medewerkers en kinderen.

Duurzaam

Ik help jullie onderzoeken wat voor jullie écht werkt. Niet alleen voor nu maar ook voor als ik de deur weer uit ben.

Maatwerk

Ik kijk altijd wat past bij jullie organisatie en situatie. Geen quick-fixes of one-size-fits-all.

Persoonlijk

Ik ben betrokken en kom graag live langs om jullie, je team en de kinderen te leren kennen.

Vanwege mijn brede interesse en ervaring binnen de kinderopvang ben ik breed inzetbaar voor zoveel pedagogisch advies als interim werkzaamheden

N

Implementeren van beleid op de werkvloer

N
De basis leggen voor ouderparticipatie
N
Coaching en bijscholing van medewerkers
N
Zwangerschapsverlof vervanging
N
Uitwerken en uitschrijven van beleid
{

Mijn samenwerking met Anouk staat met stip bovenaan in mijn 25 jarige carrière binnen de kinderopvang.

Waarom? Voor Anouk staat altijd het individuele kind voorop. Ze neemt nooit iets als vanzelfsprekend aan. Ze houdt je scherp en heeft ongelofelijk veel kennis van pedagogiek en wet- en regelgeving rondom kinderopvang. In samenwerking met haar kun jij jezelf zijn en is zij altijd zichzelf. Dat kan tot prachtige resultaten leiden omdat dit ervoor zorgt dat ieder in zijn kracht staat, één van Anouk’s belangrijke overtuigingen. Ik gun iedereen Anouk! “

Inge – voormalige manager BSO, Beleid en Opleiding

Met mij werken kan op 3 manieren

Pedagogiek en kwaliteit

Heb je een specifiek (implementatie) traject, zet je een nieuwe locatie op of kom je tijdelijk een medewerker tekort? Schakel mij in!

Zet mij in als of voor:

N

Pedagogisch beleidsmedewerker

N
Interne audits
N

Advies & training

N

1000 dagen coach/beleid

N

Alles op orde voor de GGD-inspecties

N

Ouderparticipatie / OC advies

Interim opdrachten

Heb je een specifiek (implementatie) traject, zet je een nieuwe locatie op of kom je tijdelijk een medewerker tekort? Schakel mij in!

Ik ben inzetbaar als:
N
Manager
N
Leidinggevende
N
Beleidsmedewerker
N

Pedagogisch beleidsmedewerker

N
(pedagogisch) Coach
Voor iedere organisatie maak ik een plan voor advies of coaching op maat.

Advies en training

Hebben jouw medewerkers scholing nodig of zoek jij iemand die een alle ontwikkelwensen in kaart brengt om dit vervolgens te vertalen naar een opleidingsplan?

Laat mij je helpen bij:
N
Opleidingsplan opstellen
N
BBL/BOL begeleiding
N

Ontwikkelwensen in kaart brengen

Een sterke pedagogische basis voor kindontwikkeling & werkgeluk

Hoe gaat het in zijn werk?

1. Kennismaken

We bespreken telefonisch wat jullie wensen zijn en wat ik voor jullie kan betekenen. Na dit telefoongesprek maak ik een offerte op maat en stuur die naar jullie op.

2. Plan van aanpak

Afhankelijk van de aard van de opdracht worden er specifieke afspraken gemaakt en een plan van aanpak geschreven. Indien gewenst kom ik bij jullie op locatie of we hebben online contact.

3. Uitvoeren opdracht

Gedurende de afgesproken periode en tijden ben ik voor jullie beschikbaar als sparringspartner. Regelmatig hebben we contact over de vorderingen en waar nodig finetunen we hier en daar nog de opdracht.

4. Jullie gaan zelf verder

Onze samenwerking is vaak pas het begin. Nadat ik de deur uitloop is het natuurlijk de bedoeling dat jullie zelf (weer) verder kunnen gaan. Daarom nemen we de tijd voor nog een afsluitende bijeenkomst samen en geef ik jullie nog een aantal praktische adviezen mee om zelf verder aan de slag te kunnen.

Waarom moet je juist mij hebben als sparringspartner?

Ik geloof niet in een one-size-fits all. Iedereen verdient een aanpak die bij de situatie, organisatie en medewerkers past.
We bespreken daarom vooraf wat jullie wensen zijn en wat ik voor jullie kan betekenen. Ik maak op basis hiervan een plan op maat.

Gedurende de afgesproken periode en tijden ben ik voor jullie beschikbaar als sparringspartner en werk ik – samen met jullie – aan die belangrijke pedagogische basis. Vanwege mijn brede interesse en ervaring binnen de kinderopvang ben ik breed inzetbaar voor zoveel pedagogisch advies als interim werkzaamheden.

Wil jij samenwerken aan de beste kinderopvang?

Vul hier je gegevens in, dan neem ik contact met je op

  Heb je nog een vraag? Hier vind je de antwoorden

  Als jouw vraag er niet tussen staat, laat het mij gerust weten. Stuur dan een mailtje naar anouk@opvoedtwijfels.nl of neem contact op via het contactformulier.

  Wat is je uurtarief?
  K
  L

  Dat vertel ik je graag in een persoonlijke offerte. Aangezien ik breed inzetbaar ben en maatwerk biedt, stem ik dit af op jullie exacte wensen en behoeften.

  Ik vertel jullie er tijdens een kennismaking graag meer over. Neem gerust vrijblijvend contact op.

  Ben je bevoegd als pedagogisch beleidsmedewerker/coach
  K
  L
  Ja, op basis van mijn diploma MSc. Pedagogische Wetenschappen voldoe ik aan de eisen als pedagogisch beleidsmedewerker, pedagogisch beleidsmedewerker/coach, en pedagogisch coach.
  Kan ik je ook inzetten als invaller op de groep?
  K
  L

  Nee, helaas ben ik daarvoor niet inzetbaar.

  Ik denk wel graag - vanuit ervaring - met je mee hoe je creatief om kunt gaan met personeelskrapte en hoe je bijvoorbeeld BBL-ers verantwoord kunt inzetten en opleiden.

  Per wanneer en hoeveel uur ben je beschikbaar voor een interim-klus?
  K
  L
  De startdatum hangt samen met o.a. de omvang van de opdracht, de reistijd en mijn andere klanten op dit moment.
  Als je contact opneemt of een mailtje stuur kan ik je hier zo snel mogelijk duidelijkheid over geven, zodat jullie weten waar jullie aan toe zijn.

  In principe ben ik zo een 8-24 uur beschikbaar voor opdrachten in de kinderopvang. Natuurlijk is het in overleg mogelijk hiervan af te wijken.

  Ben je achteraf nog bereikbaar voor vragen?
  K
  L
  Ja, zeker. Hier maken we bij de afronding duidelijke afspraken over.
  Hoe snel kan je starten?
  K
  L

  Zo snel mogelijk. Afhankelijk van of ik nu al andere opdrachten heb lopen en de omvang/locatie van de opdracht.

  Ik kan je wel heel snel laten weten of er op de voor jullie gewenste termijn nog mogelijkheden zijn en alvast even kennis maken.

  Neem gerust vrijblijvend contact op