One- size- fits niet

28 februari 2023

Nee, dat weten we nu ook wel. Logisch!

Dat one-size-fits-all niet bestaat, is dat niet nu een beetje een loze kreet misschien?

Totdat je na van alles geprobeerd te hebben of maar wat aangemodderd te hebben opeens dé manier/oplossing/tip vindt die voor jullie werkt. 

Eindelijk! Na al die tijd! Letterlijke op figuurlijke slapeloze nachten, wil je het toch van de daken schreeuwen! 

Ik weet hoe het moet, ik heb het gevonden’ ‘Dit gun ik iedere ouder, dit moet jij ook weten’ 

Dat is toch alleen maar mooi, zo liefdevol en in verbinding? Hoe mooi zou het zijn om er meer over te leren en dan die kennis ook met andere te delen? Om een coach opleiding te volgen of het te delen met al je volgers en kennissen?

Dat is toch prachtig zou je zeggen. En dat is zeker zo. Andere inspireren, kennis delen en laten zien dat er een oplossing is is zeker fijn. En in veel gevallen ook heel waardevol voor anderen.

Zolang we ook maar dat ene zinnetje in gedachten blijven houden waar we mee begonnen, die ons zo logisch leek; one-size-fits all bestaat niet. 

De geweldige oplossing van een ander, die voor jouw buurvrouw/vriendin/een coach die   echt dé gouden tip leek…hoeft dat voor jou niet te zijn. En nee, dan is er niks mis met jou of met je kind. We zijn alleen allemaal anders, als kind, ouder en gezin. En dat is alleen maar prachtig!

Geen reden voor paniek of om te twijfelen. Wel een reden om bij je zelf te blijven; naar je eigen kind te kijken en daarbij je eigen gevoel te blijven volgen. Want one-size-fits all…die bestaat niet en deze size, die laat jouw kind gewoon niet stralen of zit jou gewoon even niet zo lekker 🤍. Dat is oké!

Had je hier wat aan? Deel deze blog!

Hoi ik ben Anouk

Ik ben er voor ouders, kinderopvang en andere opvoeders die best even een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Lees hier nog meer over tips en twijfels

Waar kan ik je mee helpen?

een tafel met daarop een kaart dapper waar de vinder van een kind op wijst

Gezinsondersteuning

Van opvoeden naar hoe het moet, naar opvoeden hoe het voor jou goed voelt. Zo leer jij je kind nog beter leert begrijpen en ervaar jij meer rust en vertrouwen in de dagelijkse opvoeding.

Pedagogisch advies en interim kinderopvang

Voor kleine organisaties die groot willen zijn in kwaliteit. Door middel van kortdurende trajecten op maat of als interim beleidsmedewerker, help ik je de basis op orde te hebben.

Iets anders

Kun je voor een ander soort project of organisatie wel de (tijdelijke) inzet van een pedagoog gebruiken. Neem gerust contact op dan plannen we snel een (digitale) kennismaking.